Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een aantal jaren geleden ontstond het opeens en vandaag de dag zie je ze in iedere straat wel een paar keer voorbij komen; de mancave. Het tijdperk dat alleen vrouwen ‘me-time’ nodig hadden is wel voorgoed voorbij. Ook mannen hebben deze tijd en ruimte voor zichzelf nodig, zeker nu het niet meer standaard is dat ze vijf dagen in de week naar hun werk gaan. Steeds meer mannen werken (deels) vanuit huis en nemen daarnaast ook nog eens huishoudelijke- en zorgtaken over. Een ruimte om even jezelf terug te kunnen trekken is bij veel mannen dan ook zeer welkom. Daarom is het ook helemaal geen gek idee om een mancave te introduceren in je huis. Heb jij nog een paar zaken nodig waarom een mancave ook bij jou een plekje in of om het huis moet krijgen? Hier vind je ze! 

1. Goed gewerkt 

  Dat een mancave er alleen is om bier te drinken met vrienden? Dat is een vooroordeel. Een mancave kan ook beschouwd worden als een ruimte waar je je even kunt terugtrekken om juist belangrijke zaken te doen, zoals werken. Zorg er dan ook altijd voor dat er zeer goed internet is. Dit is een goed argument om te checken of er glasvezel is in jouw omgeving en sluit vervolgens direct een glasvezel internet abonnement af. Kortom, wellicht de beste reden is dat je een mancave goed kan gebruiken als werkruimte.  

  2. Me-time 

   Om alle druk en uitdagingen van het ‘gewone’ leven aan te kunnen, is het af en toe even nodig dat je je kunt opladen. Hier is een mancave echt een perfecte locatie voor. Zie het dan ook niet als een uitgave, maar als een investering. Wanneer je een mancave hebt om je terug te trekken, zul je op latere momenten juist weer meer energie hebben. Daarmee is het jouw manier om in balans te blijven, of dit nu alleen is of met vrienden. Die keuze ligt aan jou en waar je zelf behoefte aan hebt. 

   3. De kosten 

    Dat een mancave duur is, is ook een vooroordeel. Met een paar simpele veranderingen en een klein beetje moeite kun je al een heel eind komen. Realiseer je daarnaast dat het niet allemaal in een paar dagen geregeld hoeft te zijn. Het mag best wat tijd kosten zodat je langzaamaan ook kunt inschatten wat jij nodig hebt in je mancave en waar je echt blij van wordt. Zorg voor een paar basisvoorwaarden en dat is dat het warm is (ook in de winter) en dat je er internet hebt. Dan kun je er muziek streamen en films kijken, allemaal zaken die in een mancave toch wel een plekje verdienen.  

    Een mancave is niet een plek waar je als man jezelf vol kunt laten lopen en daarmee is het klaar. Het is een ruimte om gewoon even op te laden en zelfs een ruimte waar je in alle rust even kunt werken. Daarom is geld investeren in een mancave ook meer dan logisch. Denk hierbij creatief, van een oude garage tot je tuinhuis. Ook in jouw huis of tuin is ongetwijfeld wel een plek te vinden wat om te toveren is tot een mancave. Succes!